Аюулгүй хоол хүсний таван түлхүүр

Сар шинийн баярын өдрүүд үргэлжилж байгаа энэ үед иргэд хоол хүнсээ тохируулж хэрэглээгүйгээс, биедээ харш хоол хүнс хэрэглэснээс болж хоолны хордлогод орох, ходоод, гэдэсний хямралд орох тохиолдол бишгүй гардаг. Тэгвэл Мэргэжлийн Хяналтын Ерөнхий Газраас аюулгүй хоол хүнсний таван дүрмийг гаргажээ.

1.    Цэвэр эрүүл байх

2.    Хоол хүнсийг зохих температурт хадгалах

3.    Болгосон болон түүхий хүнсийг тусгаарлах

4.    Угаах, зайлах, ариутгах

5.    Хоол хүнсийг гүйцэт чанах зэрэг юм.

Дэлгэрэнгүйг зурагт мэдээллээс авна уу.

64f6114c6a0bd7582e2ab08ac2d8b022

Сэтгэгдэл (0)

Уншигч та сэтгэгдэл бичихдээ бусдын нэр төрд халдахгүй, ёс бус, бүдүүлэг үг хэллэг ашиглахгүй байж, өөрийн болоод хүний үзэл бодлыг хүндэтгэнэ үү.