Давсны илүүдэл хэрэглээ халдварт бус өвчин үүсгэж байна

 

. Тус арга хэмжээнд ХХААХҮЯ-ны дэд сайд Ж.Сауле, Эрүүл мэндийн дэд сайд Л.Бямбасүрэн, НЭМҮТ-ийн ерөнхий захирал Д.Нарантуяа нар оролцов.

“Давсны хэрэглээг бууруулах” үндэсний стратеги (2015-2025), Монгол улсын Засгийн газрын 2016-2020 оны үйл ажиллагааны хөтөлбөр, Эрүүл хүнс-Эрүүл Монгол хүн зорилтын дор монгол хүний давсны зохистой хэрэглээг хэвшүүлэх, давс багатай хоол, хүнсний үйлдвэрлэл нэмэгдүүлэхэд чиглэж ХХААХҮЯ, ЭМЯ, НЭМҮТ, МХЕГ, МХХ, НЗАА хамтран хэрэгжүүлж байна.

. Давсны хэрэглээг бууруулахад ДЭМБ-аас анхаарал хандуулж, “Тогтвортой хөгжлийн зорилт”-д 2030 он гэхэд хүн амын давсны хэрэглээг бууруулсан байх зорилт дэвшүүлсэн. Үүнтэй уялдуулан Монгол улсын засгийн газар 2015 онд “Давсны хэрэглээг бууруулах” зорилт тавин ажиллаж байна.

 

ХХААХҮ-ийн дэд сайд Ж.Сауле: Давсны хэрэглээг бууруулах төсөл 21 аймаг, есөн дүүрэгт хэрэгжинэ

50775278 2152739868122655 2065895220884537344 n

-Энэхүү арга хэмжээ нь салбар дундын хамтын ажиллагааны үр дүнд амжилттай хэрэгжиж буй бидний ажлуудын нэг. Цаашид давсны зохистой хэрэглээг хэвшүүлэх, хэрэглэгч, үйлчлүүлэгчийн эрүүл мэндийг дэмжин хамгаалахад хоол хүнс үйлдвэрлэгчдийн идэвх санал санаачилга туйлын чухал тул та бүхнийг хамтран ажиллахыг уриалж байна.. Мөн баруун аймагт оршин суудаг иргэд давсны агууламжийг хэтрүүлэн хэрэглэдэг. Тэр бүрт бид бүхэн анхаарал хандуулж ажиллах болно

 

ХХААХҮ-ийн хэлтсийн дарга О.Онон: Зарим байгууллага хэрэглээгээ 18-60 хувиар бууруулж байна

50577987 1140286366146588 6038741773570801664 n

-Давсны илүүдэл хэрэглээ бол хүн амын дунд халдварт бус өвчин үүсгэх гол хүчин зүйл болоод байна. Тиймээс аж ахуй нэгжүүд маань нийгмийн хариуцлагын хүрээнд олон ажлуудыг хийж гүйцэтгэлээ. Тухайлбал, Нийслэлийн 116 дугаар цэцэрлэг, гэв.

Сэтгэгдэл (0)

Уншигч та сэтгэгдэл бичихдээ бусдын нэр төрд халдахгүй, ёс бус, бүдүүлэг үг хэллэг ашиглахгүй байж, өөрийн болоод хүний үзэл бодлыг хүндэтгэнэ үү.